U okviru Dobrilovih dana u Arilju je otvorena izložba dela Mirjane Lehner "Dorotej" i traje do 6. novembra.

Otvaranje izložbe.

Secanja na Dobrila Nenadica - Ariljci o Dobrilu.

Predstavljanje knjige "Dobrilo Nenadic Neopozivo".

Predstavljanje Zbornika radova "Dobrilo - život ispunjen stvaralaštvom".

Katalog sa izložbe "Dorotej" Gradska galerija Arilje.


VESTI

2020.

NAJAVA

Kratak intervju u kome ucestvuje i Mirjana Lehner, petak, 12. jun 2020. u 17:52h na RTS 2 emisija Da nam nije...

Da nam nije... (snimak)

2019.

23. jul Katalog Alfreda Lehnera

Katalog sa izložbe Filmski plakati Alfreda Lehnera, povodom sto godina od rođenja, otvorene 2013. u galeriji Kazamat u Osjeku.

Katalog sa izložbe "Filmski plakati Alfreda Lehnera" galerija Kazamat Osjek.

2018.

18. decembar IZ AKTIVNOSTI OSJEČKE UDRUGE STRIPOS

Poslednjih nekoliko godina, Udruga STRIPOS je uspela da izda nešto od našega Sebastijana Lechnera, jednog od pionira stripa na Ex-Yu prostoru. To je prva Sebastijanova monografija Život i djelo kao i stripove Džarto i Siegfried. Ovom prilikom upućujemo posebnu zahvalnost Striposu i Željku Gašiću za ova izdanja kao i za organizovanje ižložbe plakata Alfreda Lehner 2013. u Osjeku na sto godina od rođenja.

Monografija Sebastijana Lechnera Život i djelo

Strip Džarto

Strip Siegfried


3. novembar

SA OTVARANJA IZLOŽBE POVODOM 100 GODINA OD PROBOJA SOLUNSKOG FRONTA I ZAVRŠETKA VELIKOG RATA, CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC

Katalog sa izložbe "Njih ne smemo zaboraviti" Centar za kulturu Požarevac

9. juli

THE CHOSEN in our Museum 19/05/2018 In the scope of a great Serbian museums manifestation by the name MUSEUMS FOR 10, 2018, our Museum staged and on 14th of May opened a beautiful art exhibition of paintings and drawings by the painter Mrs. Mirjana Dragic Lehner from Belgrade... We chose to keep “The Chosen” until the end of September.

JHM “The Chosen …” 2018

24. januar Otvaranje izložbe u JO Novi Sad

Mirjana Lehner Dragić otvorila je samostalnu izložbu pod nazivom Njih ne smemo zaboraviti. Izložba traje do 26. januara.

Katalog sa izložbe "Njih ne smemo zaboraviti" JO Novi Sad

2017.

9. septembar Otvaranje izložbe u galeriji SKC Novi Beograd

Mirjana Lehner Dragić otvorila je samostalnu izložbu pod nazivom Njih ne smemo zaboraviti. Izložba traje do 18. septembra.

Katalog sa izložbe "Njih ne smemo zaboraviti"

2016.

13. maj Otvaranje izložbe u Kruševcu

Mirjana Lehner Dragić otvorila je samostalnu izložbu pod nazivom Majka, dete i žena - žena heroina, na Dan pobede nad fašizmom na Slobodištu u Kruševcu. Izložba traje do 18. maja.

Katalog sa izložbe u Kruševcu "Majka, dete i žena - žena heroina"


2012.

8. avgust OTVARANJE IZLOŽBE O "KLADOVSKOM TRANSPORTU" NARODNI MUZEJ ZRENJANIN

  Umetnici Mirjana Lehner i Marko Dragić izlažu svoja dela na temu "Nada je zauvek ostala na Dunavu, put ka obećanoj zemlji" u Narodnom muzeju u Zrenjaninu. Otvaranje je u četvrtak 9. avgusta u 19h. Izložba traje do 20. avgusta.

26. april IZLOŽBA U KLADOVU "NADA JE ZAUVEK OSTALA NA DUNAVU"

  Mirjana Lehner otvara samostalnu izložbu u Centru za Kulturu Kladovo 28. aprila u 18:30h u okviru manifestacije kojom se obeležava 70 godina od tragičnog kladovskog transporta.

Katalog sa izložbe "Nada je zauvek ostala na Dunavu" PDF format English text

23. april PREPORUČUJEM

  sjajni 11. MEĐUNARODNI BIJENALE MINIJATURE u Gornjem Milanovcu, otvoren u subotu 21. aprila. Možete na toj umetničkoj manifestaciji videti i jednu moju novu malu kompjutersku grafiku. Marko

2011.

12. decembar   Otvaranje 18. MINI ART SCENE

  U sredu 14. decembra od 19h biće otvorena 18. MINI ART SCENA u galeriji Singidunum. Umetnik Marko Dragić učestvuje sa jednom zanimljivom minijaturom. Izložba traje do 31. decembra i prodajnog je karaktera.

12. decembar   Novogodišnja prodajna izložba na Kolarcu

  U toku je prodajna izložba u galeriji KNUa koja traje do 7. januara. Umetnica Mirjana Lehner izložila je dva lepa rada na prodaju.

18. oktobar   IZVINJENJE I OBAVEŠTENJE

Izvinjavamo se svim posetiocima sajta koji su u periodu od 21.9 do 28.9 bezuspešno pokušavali da pristupe. Problem je bio do samog provajdera (ni do danas nije poslato obrazloženje koji je razlog nedostupnosti sajta). Zbog toga na adresi http://dl.dropbox.com/u/11439087/index.html uvek će biti skoro sav sadržaj sajta lehner.rs. Formiramo email listu koju ćemo koristiti samo za interne potrebe obaveštavanja posetilaca o aktivnostima i sl. Stavljate se na listu slanjem prazne poruke na dragicm@orion.rs a skidate se sa iste slanjem poruke sa rečju odjava. Iskreno se nadamo da se tako nešto neće ponoviti a u sledećem periodu očekujte još zanimljivog sadržaja na sajtu i nove događaje :)

15. maj   Produženje izložbe u Kući Đure Jakšića

  Produžena je izložba na par dana a završava se 16. maja u 22h posle predavanja akademika Jerotića na temu "Tolerancija vera".

Katalog sa izložbe u Kući Đure Jakšića PDF format

22. april   Otvaranje izložbe u Kući Đure Jakšića pod nazivom Put ka svetlosti, Njih ne smemo zaboraviti i Muzika sfera

  Umetnici Mirjana Lehner i Marko Dragić otvaraju 3. maja u 19 časova svoju izložbu radova nastalih upotrebom raznih tehnika. Izložba će trajati do 12. maja. Adresa galerije je Skadarska 34.

  1. mart Izložba Sarajevska Hagada kao inspiracija i Sinagoge u galeriji Sinagoga u Nišu

  Umetnici Mirjana Lehner i Marko Dragić imaće otvaranje izložbe u galeriji Sinagoga u Nišu. Otvranje izložbe je u petak 4. marta u 19 časova. Galerija Sinagoga se nalazi u ulici Davidova broj 2 (ili Ruđera Boškovića 2.). Na izložbi biće prikazana mala retrospektiva radova na temu Hagade i sinagoga. Možete preuzeti flajere radi više informacija jedino datum nije tačan. Izložba je trebala da bude održana u novembru ali je naprasno odložena. Izložba traje do 15. marta.

flajer 1   flajer 2

  23. februar Produženo trajanje izložbe Novi članovi 2011

 Izložba novih članova ULUSa koja traje u Paviljonu Cvijete Zuzorić, produžena je do 28. februara.

 7. februar Otvaranje izložbe Novi članovi 2011

 8. februara u 13h biće upriličeno otvaranje izložbe novih članova ULUSa. Izložba je kao i svake godine u Paviljonu Cvijete Zuzorić. Umetnik Marko Dragić učestvuje kao novi član ULUSa sa jednim radom. Imate priliku da vidite mlade nade umetnosti u Srbiji. Izložba traje do 20. februara.

2010.

 27. decembar Imate priliku još samo koji dan da

 posetite izložbu Međunarodnog bijenala u Gornjem Milanovcu koji svoj izbor od 300 dela iz zbirke od 1200 radova od početka bijenala do danas stavlja na uvid beogradskoj publici u sali 3 novogodišnjeg sajma koji traje do 30. decembra. Tu se našao i moj nagrađeni rad  što za mene predstavlja veliku čast.

Marko 

 28. novembar Otvaranje grupne izložbe "Put ka svetlosti"   Gradska galerija Arilje 

Tri autora Mirjana Lehner, Slavica Milošević Milanov (facebook profil) i Marko Dragić otvaraju izložbu 30. novembra u 19h u Gradskoj galeriji u Arilju. Izložba traje do 20. decembra. Mapa za bolje snalaženje onima koji će doći iz drugih gradova.


View Gradska galerija u Arilju in a larger map

27. jun   30 godina galerije Singidunum

Mirjana Lehner učestvuje sa svojim umetničkim delom na izložbi povodom 30 godina galerije Singidunum. Otvaranje izložbe je 30. juna u 19h. Izložbu otvara ministar Nebojša Bradić. Izložba traje do 7. jula. Pridružujemo se čestitkama i želimo sve najbolje Galeriji Singidunum kao i članovima ULUPUDSA  Umetnica Mirjana Lehner je za tu izložbu u Singidunumu pod nazivom "Čipke moje tetke Erne" dobila Godišnju nagradu ULUPUDSA 2002. godine

23. april   10. MEĐUNARODNI BIJENALE UMETNOSTI MINIJATURE Prva nagrada za Grafiku

Osvojio sam prvu nagradu za grafiku na desetom međunarodnom bijenalu u Gornjem Milanovcu. Otvaranje izložbe je u subotu 24. aprila u 13h ispred Moderne galerije Kulturnog centra (Trg kneza Mihaila 1). U slučaju lošeg vremena otvaranje će biti u sali Doma kulture Kulturnog centra. Izložba će trajati oko dva meseca. Uživajte u prazniku minijature :)
Marko

23. mart  Katalog sa izložbe "Tu oko nas Jevreji" u Narodnom muzeju u Zrenjaninu 2006.

Katalog Tu oko nas Jevreji PDF format 2.1 MB

2009.

13. decembar  Otvaranje izložbe Mini-Art Scena u galeriji Singidunum

Umetnici Mirjana Lehner i Marko Dragić učestvuju sa svojim radovima na 16. Mini-Art Sceni Beograda. Otvararanje je u utorak 15. decembra u 19h u galeriji Singidunum. Svi ste dobrodošli. Izložba je otvorena do 10. januara.

27. novembar   Prodajna izložba na Kolarcu

Otvorena je tradicionalna prodajna izložba na Kolarcu i traje do 10. januara. Imate priliku da kupite vrlo zanimljivu Vodenicu po zaista povoljnoj ceni od slikarke Mirjane Lehner. Ako kojim slučajem ne znate gde se nalazi galerija pogledajte mapu.

20. novembar   Najava  grupne izložbe 45. Zlatno pero Beograda

Za nekoliko sati počinje otvaranje jubilarnog Zlatnog pera. Umetnica Mirjana Lehner učestvuje sa jednim svojim radom. Svi ste pozvani i dobrodošli. izložba traje do 12. decembra. 

Najava  grupne izložbe "Široka staza 009" 12. oktobar

Umetnica Mirjana Lehner učestvovaće sa svojim umetničkim delom na predstojećoj izložbi udruženja Široka staza. Izložba će biti otvorena u ponedeljak 19. oktobra u GO Novi Beograd Bulevar M. Pupina 176, Galerija Anexa sa početkom u 14 časova. Svi ste dobro došli. 

Prvi bijenale akvarela malog formata u organizaciji SKCa nastavlja svoj put 12. juli

U muzeju Kozare u Prijedoru otvorena je putujuća izložba prvog bijenala akvarela malog formata. Izložba je otvorena do kraja jula. Umetnica Mirjana Lehner učestvuje sa jednim svojim akvarelom. 

41. Majska izložba "Svetlost" 18. jun

Umetnica Mirjana Lehner učestvuje sa svojim radom na ovogodišnjoj izložbi pod nazivom "Svetlost". Otvaranje izložbe je, 20. juna 2009. godine u 12 sati. u Muzeju 25. maj i traje do 12. jula. Pogledajte Web galeriju izložbe pre nego što odete da vidite uživo.

Scenski nastup 21. maj

Na 31. Festivalu scenskog stvaralaštva dece Srbije u ustanovi kulture "Ub", prikazana je predstava "Zlatokosa i zla veštica" dramske grupe oš "KRALJ PETAR I" iz Beograda. Predstava je osvojila prvu nagradu na opštinskom i gradskom takmičenju. Odlična scenografija Mirjane Lehner dala je značajan doprinos tom uspehu, po rečima žirija. Pregovori sa pozorištem Boško Buha su u toku i ima izgleda da se taj pozorišni komad izvede. 

6. maj 

Izvinjenje

Izložba u galeriji "Braća Stamenković" je nažalost već zatvorena. Trebalo je da traje dve nedelje. Mi smo bili loše informisani tako da smo i vas loše informisali. Trudićemo se da se ovo više ne ponovi.

26. april 

Najava

Mirjana Lehner i Marko Dragić izlažu po jedan rad na XIII PROLEĆNOJ IZLOŽBI udruženja ŠIROKA STAZA. Otvaranje izložbe je sutra 27.aprila u 19h u galeriji "Braća Stamenković" Mitropolita Petra 8. Izložba traje dve nedelje. Svi ste dobro došli. 

Plakat sa izložbe 860 KB 

2. april 

Najava

Umetnica Mirjana Lehner izlaže jedan svoj umetnički rad na grupnoj izložbi ULUPUDSA Tradicionalno-moderno 2009. Otvaranje izložbe je večeras u 19:30 u GALERIJI CD VOJSKE SRBIJE. Izložba traje do 12. aprila.

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je naša izložba "Sarajevska hagada kao inspiracija" u objektu Jokanovića kuća u Narodnom muzeju u Užicu produžena do 6. aprila. Uživajte! Ako i ne stignete, nemojte očajavati jer će naša umetnička dela biti stavljena na ovaj sajt do oktobra... Pitanje je samo šta više preferirate gledanje u galeriji ili na internetu :) 

1. april 

Umetnica Mirjana Lehner učestvuje sa jednim njenim radom na grupnoj međunarodnoj izložbi "Akvarel malog formata" u galeriji SKC Novi Beograd. Izložba je otvorena 26. marta i biće otvorena do 6. aprila. Kako saznajemo izložba će prerasti u bijenale tako potreban akvarelu, publici i Beogradu. 

Kao što smo najavili u Narodnom muzeju u Užicu otvorena je naša izložba "Sarajevska hagada kao inspiracija" u objektu Jokanovića kuća 19.marta. Izložbu možete pogledati do 2. aprila. Toplo je preporučujemo jer u tom regionu skoro neće biti izložbe te vrste. 

2008

21. decembar

Otvorili smo 17. decembra izložbu pod nazivom "Sarajevska hagada kao inspiracija" u galeriji SKC Novi Beograd (Bulevar Zorana Đinđića 152a, tel: 2 609 527, radnim danom od 9-18h).Izložba će biti otvorena do 30. decembra. Ovde možete preuzeti katalog sa izložbe. Ista izložba sa još jedno 10-15 novih radova biće prikazana u još nekim gradovima. Bićete blagovremeno obavešteni.

Katalog sa izložbe "Sarajevska hagada kao inspiracija", PDF format 2.5 MB

24. jun

Izložba plakata, Alfreda Lehnera, u "Posejdonu" je završena, ali najveći broj plakata koji je bio na izložbi možete videti i na ovom sajtu. 

Katalog sa prateće majske izložbe "Ubrzanje"  2007. u PDF formatu  1 MB

© 2023 Porodica Lehner